Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
Snijd de kip in stukjes.
Schep in een diep bord de bloem, het gemberpoeder, het zout en wat
peper
door elkaar.
Schud de stukje kip door de bloem.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak de stukjes kip in ± 3
minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit de rest van de olie en bak de prei en de cashewnoten ± 1
minuut.
Voeg de kip toe en bak alles nog ± 2 minuten.
Roer de sherry en de sojasaus erdoor en breng het aan de kook.
Knip het bieslook erboven in grove stukken.
Geef er mie en sperzieboontjes (met sambal) bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |